Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Nordic String Quartet

Dato
Søndag d. 30. april 2023, kl. 15:00
Sted
Tuse Byvej 45, Tuse Byvej 45, 4300 Holbæk
Pris
Der er gratis adgang til koncerten.

Det er en succesfuld strygekvartet, der gæster os denne eftermiddag. Nordic String Quartet blev dannet i 2013 og består af fire, unge strygere, der som navnet antyder kommer fra forskellige nordiske lande: Heiðrun Petersen fra Færøerne, Mads Haugsted Hansen fra Danmark, Daniel Eklund fra Sverige og Lea Emilie Brøndal ligeledes fra Danmark.

I 2019 debuterede kvartetten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums

Solistklasse og har siden markeret sig både herhjemme og internationalt. Bla. vandt kvartetten i september 2019 guldmedalje i Berliner International Music Competition. 

Kvartetten har en særlig forkærlighed for Nordens komponister, og det er

ualmindeligt at finde en koncert, hvor de ikke har sat et nordisk værk på programmet. Det gælder ikke blot de ældre, verdensberømte komponister som Nielsen, Grieg og Sibelius. I musikernes bankende kvartethjerter bor også moderne komponister som Pelle Gudmundsen-

Holmgreen, Hans Abrahamsen og Per Nørgård. Derudover elsker kvartetten naturligvis at dykke ned i de store klassikere og ved eftermiddagens koncert skal vi både opleve et nordisk værk og Schuberts berømte ”Der Tod und das Mädchen”-kvartet. Navnet skyldes, at værkets langsomme sats er bygget op omkring Schuberts lied af samme navn.

Koncerten er gratis, og alle er velkomne.