Koncert med Jesper René

Søndag d. 26. februar 2023, kl. 15:00
Tuse Byvej 45, Tuse Byvej 45, 4300 Holbæk
Der er gratis adgang til koncerten.

Det venter os en helt særlig oplevelse denne eftermiddag. Goldberg variationerne af Johan Sebastian Bach betragtes som et af de mest fuldkomne klaverværker, verden har set – musik man aldrig bliver færdig med at lytte til. Anekdoten fortæller, at værket blev bestilt af en søvnløs fyrste, som bad sin hofcembalist, der hed Goldberg, om at spille det i de lange aftener. Fortællingen er ikke nødvendigvis sand, men den har givet variationsværket sit navn.

Pianisten Jesper René hører til blandt landets førende Bach fortolkere. Han spiller op mod halvtreds koncerter årligt udelukkende med Bachs nærmest overjordiske musik, som passer så godt til kirkerummene i landets kirker, store som små. Således har Jesper René opført såvel Goldberg variationerne som ”Das Wohltemperierte Klavier” mange gange over hele landet, og vi glæder os til, at han gæster Tuse Kirke.

Jesper René fik sin debut med Odense Symfoniorkester og har, udover sin særlige interesse for Bach, et bredt repertoire med værker af Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Debussy og Carl Nielsen.

Koncerten er gratis, og alle er velkomne!